D800E Intermittent Menu issue - both cameras

A place for us to talk about Nikon related camera gear.

Moderator: Moderators

Forum rules
Please ensure that you have a meaningful location included in your profile. Please refer to the FAQ for details of what "meaningful" is. Please also check the portal page for more information on this.

D800E Intermittent Menu issue - both cameras

Postby tasadam on Fri Mar 01, 2013 10:42 am

Hi
I have two D800E bodies.
I have intermittently seen this issue on both cameras.
Turn the camera on, press the Menu button, and instead of taking me to the last menu I was in, it takes me to SHOOTING MENU - SET PICTURE CONTROL.

Did a Google and am surprised this is happening to me and can't find reference anywhere else, has anyone else noticed it?
Share what you know, learn what you don't.
Wilderness Photography of Tasmania http://www.tasmaniart.com.au
User avatar
tasadam
Senior Member
 
Posts: 631
Joined: Thu Dec 16, 2004 10:57 am
Location: Near Devonport, Tasmania

Re: D800E Intermittent Menu issue - both cameras

Postby chrisk on Fri Mar 01, 2013 2:35 pm

no issue here.
EM1 l 7.5 l 12-40 l 14 l 17 l 25 l 45 l 60 l 75 l AW1 l V3
User avatar
chrisk
Senior Member
 
Posts: 3317
Joined: Fri Mar 09, 2007 8:50 pm
Location: Oyster Bay, Sydney

Re: D800E Intermittent Menu issue - both cameras

Postby Matt. K on Fri Mar 01, 2013 3:09 pm

May be in relation to your last action with the camera. See if you can pick up a pattern or a sequence. Try a factory reset if nothing else turns up and see if that cures it.
Regards

Matt. K
User avatar
Matt. K
Former Outstanding Member Of The Year and KM
 
Posts: 9856
Joined: Mon Sep 06, 2004 7:12 pm
Location: North Nowra

Re: D800E Intermittent Menu issue - both cameras

Postby Murray Foote on Fri Mar 01, 2013 6:02 pm

I haven't had that happen to me with my D800.
User avatar
Murray Foote
Senior Member
 
Posts: 1272
Joined: Sun Feb 10, 2008 1:31 pm
Location: Ainslie, Canberra

Re: D800E Intermittent Menu issue - both cameras

Postby Murray Foote on Fri Mar 01, 2013 6:10 pm

Hmm. Set Picture Control is only relevant if you are shooting Jpeg. Maybe the cameras think you are halfway though a custom setting. So if you are shooting RAW, check that the camera is set to that and also go into Picture Control to check it is set to the default which I presume is standard. Or maybe set it to something else, exit, go back and set it to standard. Should make no difference if you're shooting RAW anyway except perhaps for the default view if you're using Capture NX.
User avatar
Murray Foote
Senior Member
 
Posts: 1272
Joined: Sun Feb 10, 2008 1:31 pm
Location: Ainslie, Canberra


Return to Nikon

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron